Napi Márai

"Ha az embereknek nem tetszik, hogy így, vagy úgy élsz ... ne bánjad. Nem az embereknek élsz. De ha magad törvényei ellen vétkezel, e hűtlenséget keservesen megbánod..." Márai Sándor

"Tedd, amit úgy érzed tenned kell, arra menj, amerre a szíved terel. Hisz időd oly kevés, légy hát magad ura, míg élsz!" Axl Rose

/ www.rockpont.polomania.hu / @:rockpontinfo@gmail.com / www.facebook.com/RockPont

2013. július 14., vasárnap

Eric Carr 63 éves lenne



"mikor mennydörgést hallasz,  
Eric Carr ad koncertet az angyaloknak."





1991.november 24. a veszteségek napja volt a rock, hard rock világában. Meghalt  Freddie Mercury és   
Eric Carr....
 eredeti nevén Paul Caravello                   
07.12 napon  lett volna 63 éves.
A mindig egészséges életet élő, őserőt megtestesítő dobos a rák egy ritka fajtájával 9 hónapig küzdött.



 

Született: 1950. július 12., Brooklyn, New York, Amerikai Egyesült Államok
Meghalt: 1991. november 24., New York, New York, Amerikai Egyesült Államok
Utolsó album: Unfinished Business
Albumok: Rockology, Unfinished Business
Zenekar: Kiss (1980 – 1991)



1980-ban már több kisebb-nagyobb rockzenei próbálkozás volt háta mögött, mikor meghallotta, hogy a KISS meghallgatást szervez Peter Criss megüresedett helyére. Az akkor még Paul névre hallgató Eric, aki zenészcsaládban nőtt fel és tizenegy éves korától tanult dobolni, megjelent az egyik ilyen meghallgatáson.... a kottát, amit játszania kellett, míg várakozott /hiszen utoljára került sorra/ aláíratta a banda tagjaival arra az esetre ha többé nem látja őket.... ami így szó szerint kivételes dolog volt akkoriban, hiszen a Kiss tagjait akkoriban maszk nélkül csak kevesen láthatták.




És a meghallgatás eredményeképp Eric Carr lett ...

... felvette a The Fox maszkot.


Ő lett a banda jövőbeni oszlopos tagja, aki erőteljes játékával jóval keményebb vonalra terelte az együttest. 





 „Amikor a KISS a feszültségek közepén állt, Eric nyugalmat és optimizmust hozott közénk, ami segített abban, hogy ismét eldöntsük, mi a fontos számunkra. Nem lehet túlhangsúlyozni a zenekar újjászületésében játszott szerepét. A zenei elkötelezettségét pedig csakis a rajongók iránti elkötelezettségéhez lehetett hasonlítani. Olyan ember volt, aki képtelen volt bárkiről is rosszat mondani. Folyamatosan gondolok rá", írja Paul Stanley. 
„Soha életemben nem ismertem nála kedvesebb embert", mondja a másik főarc, Gene Simmons. „Eric Carr sosem szidott senkit, és igazi dupla erő volt: dobolni és énekelni is nagyon tudott. Nagyon hiányzik nekem."





Kiss - God Gave Rock And Roll To You II - Music Video 1991


Ennek a felvételnek a készítésekor már túl volt több életmentő műtéten /köztük nyitott szívműtéten/   és létéért a felelős egy az oldalára rögzített akkumlátor volt felelős......sajnos a rák aztán az agyát támadta egyéb komplikációk mellett és többnapos jótékony öntudatlanság után 1991. november 24.-én az égi zenekar táborát erősítette. 






 "Creatures of the night lemez mennydörgő-dübörgő dobhangzásával alapozta meg igazán a hírnevét, ekkor sikerült  a legélethűbben lemezre préselni mindazt az energiát, ahogyan élőben megszólaltatta hangszerét. A soron következő turnékon védjegyévé vált tank formájú dobfelszerelése, mellyel a korszak talán leglátványosabb dobszólóit adta elő.
Ő volt az, ki visszacsempészte a Chikarát a banda jelképei közé, a Crazy nights turnén mindkét lábdobján a híres embléma díszelgett."






„Abban a tizenegy évben, amit Eric a KISS-szel töltött, több mint nyolcszáz koncerten játszott rajongók millióinak a világ minden táján: örömöt okozott nekik, és rengeteg ember életére volt hatással."



1950-1991
Eric Carr
R.I.P