Napi Márai

"Ha az embereknek nem tetszik, hogy így, vagy úgy élsz ... ne bánjad. Nem az embereknek élsz. De ha magad törvényei ellen vétkezel, e hűtlenséget keservesen megbánod..." Márai Sándor

"Tedd, amit úgy érzed tenned kell, arra menj, amerre a szíved terel. Hisz időd oly kevés, légy hát magad ura, míg élsz!" Axl Rose

/ www.rockpont.polomania.hu / @:rockpontinfo@gmail.com / www.facebook.com/RockPont

2013. augusztus 9., péntek

Tool De Danton




2012 október 6.-án hirdetés útján alakult a zenekar Budapesten.
A zenekar alapjait egy tényleges álom adta 2007-ből, melynek neve Tool De Danton! 5 év kellett az életre híváshoz, de ez után már szerencsére a banda gyorsan megtalálta embereit a posztokra, így azonnal hozzá lehetett kezdeni a próbákhoz és az ötletek megvalósításához a megálmodott koncepcióban. Bár az első négyes felállás nem bizonyult véglegesnek, gitár poszton gyorsan kiderült a hiányosság és nem sokkal később érkező  Stift György (basszusgitár) mellé  Balázsi Szabolcs érkezett illetve váltotta elődjét  Kovácsot László (ritmusgitár). Majd a hetekben Nagy Nimród érkezésével és felváltó szerepével egy igazi energia bomba foglalta el a jelenlegi basszusgitár posztot.
Az elképzelés egy lírai vonalú, érzelmesebb hangzást kíván megteremteni a rock-metal világában újabb generációs felfogásban.

 A zenekarra erőteljes hatással vannak: Stone Sour, Nickelback, Chris Daugthry, Sheeter stb.
2013 januárjában stúdióba vonult a zenekar, hogy elkészítsék első kislemezüket, melyen a tervek szerint 5 felvétel szerepelt volna de ténylegesen csak 4 került fel rá és a Danton címet viseli. Februárban nyilvánosságra került az album, melynek népszerűségét a Between her and me című dal alapozta meg és vált a líraibb hangzást kedvelők egyik kedvencévé.


A Tool De Danton egyéni koncepciója miatt eddig mindössze 2 alkalommal léptek színpadra, az első egy kisebb klub koncert volt, míg a második már az országos Rockmaraton Fesztiválon megrendezett
Local Heroes tehetségkutatón, ahol a  zsűri döntése nyomán holtverseny alakult ki az első helyen, és végül csak a közönségszavazatokon múlt, hogy a Tool De Danton második lett, az első helyre az Eye For I került.

Jelenleg az első nagylemez munkálatai folynak.  

A készülő nagy lemez alapjait egy tengerentúli (USA) történet adja, mégpedig a Molyember legendája, így a lemez címe stílusosan „Legend of the Mothman” néven lett beharangozva és az új albumdal és intro dal teljes mértékben visszaadja hangzásában az elképzelés misztikumát. A legenda mellett személyes ideológiák és elgondolások járják át és teszik érdekesebbé a dalokat, amelyek most a Tool De Danton líraibb hangzásához szokott rajongóknak elsőre ijesztőbb lehet. Kettő darab magyar nyelvű dal is szerepel majd a lemezen, mert szeretnének mindenféleképpen a hazai közönség felé is 100 %-os igyekezettel nyitni!


A lemezről nemrég előzetesképp a  „Rising Sun” című szám jelent meg:
 "A lemez összességében jóval metalosabb hangzású lesz majd, ez a dalunk inkább a lírai vonalat hangsúlyozza!" - Samy, a banda frontembere.


A napokban pedig újabb dal látott napvilágot a lemezről  Sexual Desire címmel, illetve a lemez intró dala, az I'm not to blame, mely  komorabb, fajsúlyosabb és líraibb téma.
Habár a „Sexual Desire” vadabb, Samy - a frontember - hangja ugyanolyan tiszta, lágy és dallamos maradt, Tobak Dániel jellegzetesen technikás és színes játékát továbbra is remekül egészíti ki Balázsi Szabolcs kőkemény riffelgetése és Székely Gábor Tamás dinamikus és zúzós dobolása.Szóval az újabb metálosabb beütésből és a régebbi dallamosabb vonulatból kiindulva joggal várhatunk egy igazán színes lemezt a fiúktól!

forrás:
rockbook.hu
hammerworld.hu




A csapat a lemez munkálatai mellett koncertezésbe kezd, ennek keretében augusztus 23.-án este élőben is láthatóak/hallhatóak lesznek a Zúzda Rock Kertben az eMOTIV aRTS Studio rendezvényén.




A Tool De Danton jelenlegi felállása:




A Tool De Danton facebook oldala:  https://www.facebook.com/ToolDeDanton




The band was born in October 2012 by advertisement in Budapest(Hungary)! The foundations of the band was born in 2007 what was a dream! The dream's name is "Tool De Danton"! The band was formed just five years later! This was not the final formation of the first, György Stift came as a bass player and Szabolcs Balazsi Replacing his predecessor! Laszlo Kovacs has left the band (rhythm guitar) ! The band's concept is to create a lyric-based sound, the global balance in rock-metal world!This band can Influence the world!Who influenced the band: Stone Sour, Sheeter, Nickelback, Chris Daugthry, etc. .. in January 2013 completed the first LP "Danton"! Now create a new album with 10 songs!