Napi Márai

"Ha az embereknek nem tetszik, hogy így, vagy úgy élsz ... ne bánjad. Nem az embereknek élsz. De ha magad törvényei ellen vétkezel, e hűtlenséget keservesen megbánod..." Márai Sándor

"Tedd, amit úgy érzed tenned kell, arra menj, amerre a szíved terel. Hisz időd oly kevés, légy hát magad ura, míg élsz!" Axl Rose

/ www.rockpont.polomania.hu / @:rockpontinfo@gmail.com / www.facebook.com/RockPont

2013. augusztus 12., hétfő

B.B.King ...a blues királya

A blues a gyökér,
 a többi zene pedig a gyümölcs." 
Willie Dixon
R.I.P  2015.május 14. Lucille elnémult... :(


A ’90-es, ’80-as, ’70-es, ’60-as és az ’50-es években is csak egyetlen királya volt a bluesnak,  a mindenki által B.B. Kingként ismert Riley B. King.



Több, mint 50 éves karrierrel és 15 Grammy díjjal a háta mögött, a mai napig járja a világot.
 A kora ellenére évente 250 koncertet a szerte a világban. / 1925-ben született és 1947 óta aktív zenész /Összesen mintegy 80 nagylemeze jelent meg. A szakemberek szerint az 1964-es Regal színházbeli hangversenyét rögzítő album tekinthető a legjobbnak.


2013-at írunk és a király ma is:

B.B. King   

 

 


/emellett nem elhanyagolható a jó zene és bor kedvelőinek, 
hogy potom 14 dollár azaz 3000.,- Ft/palack áron 
saját borral örvendeztette meg rajongóit.... 





Ereimben rock és blues folyik, így számomra különleges minden hang amit kicsihol gitárjából....és mikor hallgatom, kit érdekel, hogy tulajdonképp soha nem tanult gitározni? 
A lelkéből, a szívéből szól...ennél többet nem is adhat nekünk.

Pályafutását utcazenészként,  majd egy rádióban lemezlovasként kezdte, ahol a  „The Beale Street Blues Boy” becenevet kapta, mely később „Blues Boy King”-re, végül csak B. B. Kingre rövidült.





Életében / két felesége és több hölgy mellett / fontos szerepet tölt be mai napig Lucille.
Hogy ki ő?
Egy lány, aki  miatt az 1950-es években egy arkansasi fellépésén verekedés tört ki két férfi között, ami tűzesetet okozott....
Nem, nem az amerikai bluesgitáros volt az egyik hősszerelmes...
Az épületből kimenekítették az embereket és ott King rájött, hogy a szeretett 30 dolláros Gibson jazzgitárja bennmaradt.
Élete kockáztatásával mentette ki.
King azóta minden gitárját Lucille-nek hívja, és a Gibson cég ennek tiszteletére 1982 óta külön modellt gyárt ezen a néven.






Sokan vannak szerencsések közülünk, akik haza koncertjén is hallhatták őt.... számomra ez a felvétel, amin Tátrai Tiborral játszik,  jellemének, emberi mivoltának nagyságáról is árulkodik amiképp a hazai vendégművésszel viselkedik saját koncertjén.
/fejemben analógia az emberi nagyságról, 
a művészi alázatról azzal, amikor Hobo koncerten
 /R.I.P/ Major Tamás felmegy a színpadra és.... 
de erről egy korábbi bejegyzésemben írtam,  





Hivatalos honlapját itt találod:

http://bbking.com




Ez pedig egy igazi különlegesség.....
nos igen.... blues és rock és motor ....  az igazi életérzés....amiben mind a szabadság lüktet....
"Kis fülest illeszt apró füleibe s halkan átjárja porcikáit a hamisítatlan fekete blues; s tudja, hogy a legőrültebb hegyi kanyarból is hazatér, de ha csattanás lesz s ő a szabadság mámorában repül a végtelenbe, akkor sem hall mást a zene hangjain kívül.




Női- és férfi pólók blues rajongóknak is itt 
/hamarosan még több online rendelhető termékkel, de ha egyéni felirat-, minta elképzelésed van, keress bátran! rockanyurockpontja@gmail.com/