Napi Márai

"Ha az embereknek nem tetszik, hogy így, vagy úgy élsz ... ne bánjad. Nem az embereknek élsz. De ha magad törvényei ellen vétkezel, e hűtlenséget keservesen megbánod..." Márai Sándor

"Tedd, amit úgy érzed tenned kell, arra menj, amerre a szíved terel. Hisz időd oly kevés, légy hát magad ura, míg élsz!" Axl Rose

/ www.rockpont.polomania.hu / @:rockpontinfo@gmail.com / www.facebook.com/RockPont

2013. május 29., szerda

R.I.P Jeff Hanneman (1964-2013 )



 „A hard rock és a heavy metal világában nincs helye és indoka a féltékenykedésnek, az ellenségeskedésnek, a gyűlölködésnek”, mondta a díjátadón tapasztalható egységről David Draiman, a Disturbed és a Device frontembere. „A hatalmas Jeff Hanneman tragikus halálának hírére mindenki számára nyilvánvalóvá vált ez. Legyen az hardcore, thrash, klasszikus, szimfonikus, death, grindcore, metalcore, hard rock és minden más elképzelhető stílus, mindenki egybeforrt a gyászban, és egységesen támogatta a Slayer tábort és a Hanneman családot. Ha egyvalaki elesik közülünk, az mindnyájunkat érint. Mind meggyengülünk, amikor egy olyan masszív bástya omlik le, mint Jeff Hanneman, és arra van szükség, hogy ott álljunk egymás mellett, megnyugtassuk a többieket, csendesen emlékezzünk, majd ismét erősítsük meg magunkat. Ki sem tudom fejezni, mennyire megindító volt a támogatás és testvériség ilyen mértékű megnyilvánulásának részesévé válni. Szolgáljon Jeff emléke és a gála szimbólumként, jelzőfényként mindazok számára, akik megkérdőjeleznék az egymás iránt érzett szeretetünket és elkötelezettségünket.”

Ugyan előzetesen senki sem így tervezte, de végül kimondva és kimondatlanul is Jeff Hanneman váratlan és tragikus halála uralta a május 2-ai Revolver Golden Gods díjátadót Los Angelesben, ahol egyszerre volt jelen a színtér krémje, és aki csak tehette, megemlékezett a Slayer gitárosáról. A zenésztársadalom tagjai ezen túlmenően is folyamatosan bocsátják ki a nyilatkozatokat Hanneman tiszteletére.

Phil Anselmo és Rex Brown együtt lépett színpadra május 2-án este, az ötödik Revolver Golden Gods díjátadón, a Los Angeles-i Club Nokiában, hogy közösen adják elő az Anthraxszel a Pantera This Love klasszikusát Jeff Hanneman, a Slayer elhunyt gitárosa emlékére.






A május 2-án 49 évesen elhunyt Jeff Hanneman temetésére a Westboro Baptista Egyház tüntetést szervez – 


A fundamentalista keresztény csoport már eddig is volt, hogy tüntetett temetéseken / 2010-ben Ronnie James Dio temetésén /, vagy olyan együttesek koncertjein, mint a Radiohead vagy a Foo Fighters. A csoport azt tervezi, hogy a Slayer gitárosának temetésén Ozzy Osbourne Crazy Train című számának egy feldolgozását fogják eljátszani. A bejelentés óta több Slayer rajongó is elkezdett ellentüntetést szervezni, sokan pedig állítólag vörös festékkel fognak "felfegyverkezni" a vallásos csoporttal szemben.


„Jeff Hanneman Istentől kapta a tehetségét és az életét", áll az egyház nyilatkozatában. „Ahelyett, hogy hálás lett volna emiatt, és arra használta volna ezt a tehetséget, hogy dicsőítse Istent, és figyelmeztessen: generációjának félnie kell Istent, és engedelmeskednie neki, Hanneman inkább bűnökre bátorított. Azért veszünk részt a megemlékezésen, hogy figyelmeztessük az élőket! Jeff a Slayer zenéjén keresztül kigúnyolta Istent, így nem is kérdés, hogy Isten ezért sújtott le rá ilyen korán. 2011 óta nem zenélt a húsevő baktériumfertőzés miatt, de végül csak idén május 2-án halt meg májzsugorban. A szó szoros értelmében fürdött a bűnben. Isten gyűlöli a bálványaitokat, és lesújt rájuk. Bánjátok meg bűneiteket, és engedelmeskedjetek a mindenható Istennek, különben VÁR RÁTOK A POKOL!"






A Slayer a megemlékezés előestéjén hivatalos nyilatkozatban kérte a rajongóktól, hogy ne foglalkozzanak a négyezer férőhelyes helyszín körül lebzselő kegyeletsértőkkel. „Üzenet a rajongóknak: tényleg fel akarjátok dühíteni a Westboro Baptist Church tagjait a Jeff tiszteletére rendezett megemlékezésen? Akkor tegyétek azt, amit a Slayer tagjai és a családtagok is tenni fognak: totálisan ignoráljátok őket. Mintha csak nem is léteznének. Aztán gyertek be és ünnepeljétek meg velünk Jeff életét", áll a csapat Facebookon közzétett üzenetében.















"Akárhogy is, amilyen visszahúzódó volt Jeff, olyannyira nőttek túl mindenféle szón a riffjei és a zenéi. Egy kultúra megteremtésében segédkezett." nyilatkozta   Craig Locicero, a jelenleg tetszhalott Forbidden gitárosa, akinek bandájából a Slayer annak idején elcsábította Paul Bostaph dobost.







R.I.P 






És akkor felmerül a kérdés... mi lesz veled Slayer?
Lombardo helyett február óta más zenél.... az elhunyt gitárost pedig az elmúlt két évben más helyettesítette általában....

R.I.P .... április 2013.