Napi Márai

"Ha az embereknek nem tetszik, hogy így, vagy úgy élsz ... ne bánjad. Nem az embereknek élsz. De ha magad törvényei ellen vétkezel, e hűtlenséget keservesen megbánod..." Márai Sándor

"Tedd, amit úgy érzed tenned kell, arra menj, amerre a szíved terel. Hisz időd oly kevés, légy hát magad ura, míg élsz!" Axl Rose

/ www.rockpont.polomania.hu / @:rockpontinfo@gmail.com / www.facebook.com/RockPont

2013. április 8., hétfő

Másnapos dal

RockPont: Másnapos dal (by RockAnyu: az apróbetűs rész a ruhatárra és pénztárcára nézve káros következményekkel járhat, kéretik azt megérteni, és véletlenül sem megosztani másokkal! )


Kinél aktuális ma a másnapos dal? Egy megszívlelendő jó tanács a részegség másnapját illetően :



Ossian - Másnapos dal 



Nem csak a mai emberek érik el eme  másnapos állapotot, amiről az Ossián dala szól, hiszen mióta a világ világ könnyen alkoholba fojtjuk bánatunk, örömünk....és azután bizony, jön a macskajajj másnap....
Lehet, hogy van valami abban az élet minden területén ---ahogy mindannyian tanultuk anno,  Kazinczy Ferenc tollából:

"Jót s jól! Ebben áll a nagy titok."

 Mikor elérünk bizonyos életkort, amit kamaszkornak aposztrofálnak, minden jó számunkra, csak az nem, amit a felnőttek által.... - talán épp saját személyes tapasztalataik alapján a másnaposságot illetően  - ... tiltás fémjelez.
 Aztán megtanuljuk, hogy a részegeket, nem csak a jóistent nem csak a jóisten védi.... de ez nem vonatkozik arra, mikor reflexeinket és hallásunkat elvesztve felcsendül úton, útszélen a másnapos dal ....

Már a Bibliában is fellelhető az alkohol hatására való utalás.... noha ennek a bibliai tézisek és történések magyarázatának szintjén nem mennék bele, én a hitetlen gyaur kutya.... inkább álljon itt amit olvastam, hogy aki a maga teljességében szeretné ismerni a felmerülő kérdés bibliai tisztázását az utána tudjon járni:
 
A csodálkozó és megzavarodott tömeg nem értette a Szentlélekkel való beteljesedés különböző megnyilvánulásait, ezért a jó szándékú kérdések mellett már akkor megfogalmazódtak elutasító, a jelenséget egyszerű, materiális okokra visszavezető magyarázatok is: "Édes bortól részegedtek meg." (Apostolok cselekedetei 2,13) "  



Ady ( művészete - szerintem az oktatási körforgás eredményeképp idegen az embereknek, nagyképűnek, művészieskedőnek hat...mert maguk a tanarak is ezt kapták anno..... József Attila emészthetőbb így nagyobb hangsúlyt kap / tudom, szakmabeli vagyok, bár ügyesen titkolom a keményfedelűim....)így ír a másnaposságról:

" Két fajtájú mámora van a bornak...Az első mámor olyan, mint akárkié, kitüzesít bennünk minden örök hajlandóságot s nagyon hatalmasak vagyunk. Ezután jön..." 


"Egy jó könyv, némi alkohol, és egy kis exhibicionizmus. A leendő Youtube-sztár, Shanna Carrick szerint mindössze ennyi kell a sikerhez. Részeg vagyok, és szeretem a könyveket, hangzik az ars poetica a Literary Drunk első epizódjában, ahol Harper Lee Ne bántsátok a feketerigót! című regénye kerül terítékre. Carrick mindig olyan könyvet választ majd, amit szívesen olvasott, ezért nem gondolja, hogy szükség van még egy emberre, aki E. L. James írói képességeit kritizálja. 
Szeretnél ilyen pólót vagy van saját hitvallásod amit szívesen viselnél?
 netán ajándékoznál humoros felirattal egérpadot, kötényt, fehérneműt, korsót stb? 
Nem szereted, hogy a baráti körödben ugyanaz a rockerpóló jön szembe bulikon? 
Netán a motorozás szerelmese a barátod/ barátnőd és nem tudod mivel kedveskedj neki?
Ez itt nem a reklám helye, de azért súgok: