Napi Márai

"Ha az embereknek nem tetszik, hogy így, vagy úgy élsz ... ne bánjad. Nem az embereknek élsz. De ha magad törvényei ellen vétkezel, e hűtlenséget keservesen megbánod..." Márai Sándor

"Tedd, amit úgy érzed tenned kell, arra menj, amerre a szíved terel. Hisz időd oly kevés, légy hát magad ura, míg élsz!" Axl Rose

/ www.rockpont.polomania.hu / @:rockpontinfo@gmail.com / www.facebook.com/RockPont

2013. április 4., csütörtök

In memoriam Gary Moore

Gary Moore - The Loner - Live at Hammersmith Odeon



        Gary Moore ma ünnepelné születésnapját.

Hogy hanyadikat, szinte mellékes, hiszen a legendák örökké élnek.....

Az elmúlt években sem ment szabadságra a kaszás és sorra okoz nagy, pótolhatatlan veszteségeket zenei életünkben mind itthon, mind a nagy világban....és az idén is elég sokan mentek már el.

"Gary Moore gitárosok generációinak jelentett, és jelent ma is iránymutatást, nem is beszélve rajongók millióiról, akiket lemezei, koncertjei megérintettek bő négy évtizedes pályafutása alatt."

Tegnap az A38-as hajón emlékkoncertet rendeztek születésnapja tiszteletére....




2011.02.07. – Gary Moore (1952-2011) ... Vasárnap hajnalban, Spanyolországi nyaralása alatt, 58 éves korában váratlanul elhunyt Gary Moore, az ír gitáros.

Mindössze tizenhét hónappal a halála után bejárta a világhálót az alábbi fotó a képen látható az ír gitárvirtuóz sírjáról,
...az East Sussexben található Saltdean város temetőjében a nem kicsit elhanyagolt sír...



Nem is tudom, hogy a tény szégyenteljesebb-e vagy a család "magyarázata" ( kifogása ? ), /esetleg, hogy a rajongók sem tesznek semmit/ :

„A fejkő jelenleg is készül, ahogyan Gary családja rendelte” mondta a szóvivő. „El kell telnie egy kis időnek, mire a föld eléggé megkeményedik ahhoz, hogy meg tudja tartani a fejkövet vagy akármilyen emlékművet. A folytonosan nedves időjárás egy kicsit sem segítette elő ezt a folyamatot.”

 Nos ez volt 2012. augusztusában....
A mai évforduló apropóján kicsit kutakodtam szól-e hír az azóta felállított méltó fejkőről....
Nem találtam semmit.
Pedig azt mondják...örökké nem eshet.... 

A hardrock  oldalain megjelent hír egyik hozzászólását idézem :

"Olyan a sírja, mint az egész szakmai pályafutása, meg nem értett, elhanyagolt, alulértékelt. Kevesen értékelték életében és halála után is, pedig zseniális zenész volt. Rest in Peace."



  P.s.:
Jó érzés, hogy pl Cipő sírján biztosan tudom, hogy lesz néhány friss sárga rózsa a rajongóktól...és a barátai sem felejtik el..és ez nem csak puffogtatott frázis lesz....nem beszélve arról, hogy már a temetésekor felállították az igazán méltó síremlékét, mely gyakorlatias szemel nézve, nem kis munkával készült el időben a méltó búcsúra.
Jim Morrison sírja pedig több mint 40 évvel a halála után is zarándokhely....
Latinovits Zoltán nyughelye méltón őrzi a monumentális művész emlékét....

(folyt. köv)