Napi Márai

"Ha az embereknek nem tetszik, hogy így, vagy úgy élsz ... ne bánjad. Nem az embereknek élsz. De ha magad törvényei ellen vétkezel, e hűtlenséget keservesen megbánod..." Márai Sándor

"Tedd, amit úgy érzed tenned kell, arra menj, amerre a szíved terel. Hisz időd oly kevés, légy hát magad ura, míg élsz!" Axl Rose

Turbó linkmegosztás - TurboBookmark.com / www.rockpont.polomania.hu / @:rockanyurockpontja@gmail.com / www.facebook.com/RockPont

-sk-

Gasztronómiai perverzió

 

Örök szerelem 1.

 

Hm.... aki ismer, tudja, hogy én homlokpántot viselek... a napokban történt : kérdés: Mi az ott a fejeden? válaszom: szintmérő, hogy aki magasabban hordja az orrát, azzal ne álljak szóba ...


 

Nemrég mentem a magam deviáns módján az utcán... Őrtorony osztogató nénike állított meg : " mit tetszik gondolni meddig lesz még fenn ez a világ?" Ránéztem és a válasz ösztönösen jött.... : "A rock örök, tehát a világ is az"
 Kb 15 éve ez volt az első bemutatkozóm az úgynevezett internetes ismerkedős portálok egyikén... azóta sem gondolom másképp :)


Elvetemült, szép és rossz szabadságom, nem rúgom fel senkiért.
Ha erre pályázol: tovább ne pazarold rám értékes numeravadász időd, vagy a pillanatot az igaziért vívott harcodból az idővel.
Nem akarok birtok lenni és nem akarok birtokolni.
Ergo: "nem keresek hosszútávú diszkrét és nem diszkrét kapcsit" Érteni kicsi magyarszka lányka?
Csaltak, csaltam... ennek semmilyen megjelenési formájából nem kérek.
Makacs és nehéz eset vagyok, hidd el, tudom mit csinálok, ha lebeszéllek magamról...érzem ha megennélek reggelire ---
Nő vagyok, aki ha férfit talál, tudja mit akar és egy sajátos létben is meghagyja a férfinak a vadászat új és új örömét, úgy, hogy a férfi örömet fog találni abban, hogy őt szerezze meg újra és újra.
Mert ez így teljes, így jó...Hódítani és hódítva lenni.
Ahogyan egy nagyon kedves barátom fogalmazott: az élet minden területén fűszerezem a dolgaim...
(egy kis afrodiziákum? :-D)

Amit keresek...
az valahol mindezek mögött van...
S mily végtelen az emberi butaság, mely mindebből egy szóra koncentrál: szex.
//"Igen, a szex szerelem nélkül üres élmény. Az üres élmények közül viszont az egyik legjobb."
Woody Allen//

Egy kukkot sem értesz, igaz? no nem baj.

Én valahol hittem és hiszek abban, hogy lehet egymás birtoklása, kisajátítása és magánszférájának átlépése és felszámoltatása - felszámolása nélkül szeretet adni, örömet kölcsönös tiszteletben és figyelemben nevetve rúgni fel a konvenciókat két ember sajátos, egyedi íratlan szabályai szerint.
Mindannyian hurcolunk magunkban a múltunkból valamit, amiért menekülünk dolgok elől: van, aki szembenéz vele, és van aki pont abba menekül ami elől menekül.Csak mert azt mondjátok: nem jó egyedül. Frászt nem.
Hogy létünket mennyországnak vagy pokolnak fogjuk fel: csak rajtunk áll.

A természet megfejthetetlen titka, hogy bár kitermelte társadalmunk a nő nélkül megélő férfit, és az élet minden területén megálló nőt----, mégis szükségünk van testileg-lelkileg egymásra.
A fontos az lenne, hogy a kölcsönösségben ki-ki csak saját szerepét és lényét adja és fogadja el a másiktól---nem átlépve a másik identitásának határait.


Egy kukkot sem értesz, igaz? no nem baj.

Működő fontos emberi kapcsolataim cáfolják, a tant, hogy nem létezik férfi és nő között barátság...
De igen. Csak fel kell nőni egymás feltétel nélküli elfogadásához.Emberként.
Hogy ezen túl az egyes barátságokba mi fér : az az adott két ember sajátja.

Egy kukkot sem értesz, igaz? no nem baj.

" Egyszer volt hol nem volt, élt egyszer
egy kis veréb, aki elrepült dél felé
a nagy hideg elől.
Közben jéggé dermedt és a földre pottyant szegény.
Ráadásul még egy tehén is rácsinált,
de a trágya jó meleg volt
és ettől a veréb felmelegedett.
Életben maradt, jó melegben volt és énekelni kezdett.
Aztán arra jött egy éhes cica,
elkotorta a trágyát,
meglátta a kis verebet és felfalta.
A mese tanulsága a következő:
Ha valaki leszar az nem jelenti azt,
hogy feltétlenül az ellenséged.
És azok, akik kihúznak a szarból
nem feltétlenül a barátaid.
És ha melegben vagy és boldog vagy---
bárhol is legyél, jobb, ha befogod a pofád"

Egy kukkot sem értesz, igaz? no nem baj.

Ha fekhellyel kínállak vagy ételt teszek eléd...,segítek ... csak ember vagyok: nem hálót fonok.

Szeretek egyedül aludni bár a reggeli szex isteni ébresztő, de ehhez elég ha reggel betoppansz...:-D
És ugyanígy szeretnék csak együtt lógni valakivel, csak a társaságért, mert akkor ott pont az jó.A folytatás pedig mindig adja magát: vagy egyértelmű igen vagy egyértelmű nem.
De a búcsúkor nem akarok "hívsz"? "hívj"! stb típusú párbeszédet.... talán mert egyértelmű, hogy másnap, vagy egy hónap múlva-ahogy hozza az élet: keressük egymást, félreértés és huzavona nélkül.
De éli mindenki a maga életét. Ne csillanjon fel a szemed, ez nem azt jelenti, hogy ki-ki kefél ahol és akivel tud aztán időnként együtt is, ha nincs épp más.Na ez nem az a verzió.!
Nem akarok napi szinten az életembe senkit és nem akarok senkiében ott lihegni.De osztozni sem osztozok : -D minden téren elég tudok lenni egy partnernek... ha pedig nem: akkor ott van mindenki más. Én nem vagyok irigy: lehetsz mindenki mással.
Ha pedig nekem nem vagy elég.... akkor minek kellenél?

És nem akarok "hol voltál?, kivel?,de miért...? stb kérdéseket hallani...feltenni meg főleg, hisz ha felvetődik: abban a pillanatban hatáskörömön kívül tágasabb.
Nincs "örökké"---csak míg tart...

Egy kukkot nem értsz, igaz?
No nem baj....:-D

Attól, hogy igazam van, Neked nem kell velem egyet értened. És Neked sem.
Nem kell engem elfogadni sem.
Nem vágyom megfelelni csak önmagamnak.
Így vagyok jó vagy nem jó : én tiszteletben tartom a véleményt... de nekem sem kell a más igazával egyet érteni.

Egy kukkot sem értesz, igaz?
No nem baj. :-D


Minden leírt mondatommal kapcsolatban fenntartom, hogy kivéve a gyevi bírót, az összes mindenszenteket és a tíz kicsi indiánt, mert ha megfelelően karizmatikus egyéniség vagy...akkor bármi lehet ....
Mondom :  ha....
Ismerd és tartsd szem előtt A vadászat alapelveit.... s tudd, hogy az elejtett vad még meg is szelídítendő, s legalább annyi munka, s férfihoz illő nemes és nagy tett megtartani, mint becserkészni.
S aki csak vadászni képes az nem vadász, s húzzon az üveghegyen túlra zabot hegyezni.
Uff  :)


P.s: Ha nem tudod mik A vadászat alapelvei.... kérdezzé'  itten van ni:
2:25-nél nem kis nemtetszést keltve bejött koncertre Major Tamás, nemzetünk egyik színészóriása ...
Nem is tudom miképp fogalmazni.... mai szemmel hajléktalannak néznénk az egyszerű kis öltönyében,csontsoványan....és mégis...
Alig szólal meg...tartása,emberi méltósága ( és persze mondókája ) képletesen szólva  térdre kényszerítette a koncert közönségét és tiszteletet, tetszés nyílvánítást váltott ki:


A Vadászat alapelvei

A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez.
Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez.
A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását.
Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna.
 

Mint  a röpködő csoda amit a méz mágnesként vonz egyre kisebb köröket írásra;
/ biztosan a folyamatos zümmögéstől lesz egyre édesebb..../
s ez az ember szája sarkában ragadt cseppnyi méz, melyet nem mer a röpködő kis rovarhelikopter miatt lassú kéjes mozdulattal lenyalni, csak épp nyelve hegyét kinyújtva....
lehunyt szemmel élvezni az ízt, mely egyszerre taszító ragadós állaga miatt...s egyszerre váltja ki a "még!!!!!"- érzést;mint a tiltott szerelem ízét aki adrenalinjához élvezi s tudatában ott a maga bűne fölötti ellenérzés és a kéj ellentmondása s ennek a szellemben vívott ambivalens harcnak esélye sincs a tiszta értelem győzelmére, hiszen a pillanatnyi jó az  erősebb ---s a bűn az bűn ha csak gondolatig jutsz is el../ egyszer olvastam egy Enkidu-tanulmányt a Gilgames eposzról.... s a kérdést járta körbe, hogy mi a bűn, ki tett bármit bűné? mi emberek alkottuk e kategóriákat./. hogy szigorú diétád ellenére hörpintesz egy nagyot az élvezeteket kínáló serlegből.... s majd utána legfeljebb érzelmi háborúid elcsendesíted egy kis figyelemmel egy kis kedvességgel.... vagy nincs is ilyen... ez egy másik pódium; összekevertem a színeket az ember tragédiájában, hiszen a modern színpadtechnika az örökösen forgó deszkáit képtelenség követni: állítsátok meg a földet ki akarok szállni....

de csak csapkodó kéz ver vihart s nem arat nyugalmat a tudatba kúszó zümmögés fölött... míg végre eszmél az ember, hogy a kapucsengőre fekszik rá valaki újra is újra...s eszembe jut a Nagy Bandó humoreszek elhíresült mondata:" Maga kopogott? Hát nem hallotta, hogy eszünk?"
Én meg épp aludnék.... s addig némuljon el míg rá nem borítom faragatlanságom. Hát senki nem hallotta hogy az alvó oroszlánt nem szabad/ajánlott felébreszteni - utána meg reklamálni hogy emberhúst eszik.... de csak a zümmögést kiváltót találja orra hegyén s meglakol a bosszújáért; taszító is és szúrós is a kapás--- s csak zümmög és zümmög most már benne és vagy időzített bomba lesz vagy az ön-Lecsapás erősebb lesz mint az "felebaráti kötelesség"; amitől mint ténytől feláll a nemlétező szőr a hátán, mert időközben  kis propellereket növesztett és csak dong és dong és dong.....BUMM
ennyit az alvásról.

 

Eső /sk/
kis kráter keletkezik minden egyes esőcsepp nyomán az úton. Ahogyan a lélekben gyűrűk közé zártan élnek fájdalmaink, s melyeket minden szó, mint a vízcsepp csak mélyebbre, kiolthatatlanabbá tesz. A fodrozódó felszín egyszer nyugodt víztükröt ad, mely mögött mint nyugvó vulkán dúl minden tovább. De kifelé úgy élünk, hogy senki ne lásson semmit, s ha tágulnak a gyűrűk, szobánkban ücsörgünk a világvégét hiába várva. Ismét fel kell állni és maszkot húzva a nagyérdeműnek menni tovább. Mert aki őszintén él, maszk nélkül, az "más", deviáns, s mint a bolondra úgy néztek. Kerülgetem a fodrozódó vízcseppeket, nehogy valamit csúnyán tudattalan megtiporjak. Nekem jönnek az emberek.


 

Jog /sk/
Hallod ..................ahogy a fogaskerekek folyamatosan kattognak. Kicsinységet közéjük kellene akasztani valamit, mert ez így kisüléshez vezet: a női agy tevékenységének sok egyszerre ennyi kis izgő-mozgó eszközt saját fejében összhangba hozni. Ez ismét az a stádium, mikor kiírnád, hogy "Nőt behozni tilos!". De mehet a házinéni ---szintén nőnek született kétlábon járó szigor - zabot hegyezni az üveghegyen innen és túl, mert az a nő aki a motort rúgja a saját lábán jön a fejembe és lakhatási engedélyt mutogat, orromra vágja az ajtót és csak tekeri a lantot.

 

Firkáltam ....
Az ágak mint gyémántéket viselték a hópelyheket,büszke dámaként magasodtak fölöttünk, s a hegyi levegő átjárta testet-lelket, s ahogy a súlyos léptek a fehér bundába öltözött anyaföldet érték: a  szűztakaró roppanással adta tudtunkra: fáj.
De érdekli is az embert.... csak élvezi a gázolást.... Nem gondol a fehér szentség érzéseire.... megy, s minél szűzebb területre rakja barbár lábnyomát, szívét annál inkább kisgyermeki ujjongás járja át.
Egyszer valami filmben láttam, ahogyan hóangyalkákat rajzoltak hanyattvágódva s kéz-láb széles tárogatásával idézve a szárnyakat. 

 


Kaptam :-)

csodás kicsi madaram
repülj az égen
ne nézz a földre
lehúz a sár
súllyal tapad gyönyörű tollaidra
megragad nem enged többé
tiéd lesz minden mocska
repülj az égen
ne nézz a földre
repülj a Napba
gyújtsd meg
égj el
dalolj ahogy még soha
holnap új hajnal kél
aranyló szárnyadon