Napi Márai

"Ha az embereknek nem tetszik, hogy így, vagy úgy élsz ... ne bánjad. Nem az embereknek élsz. De ha magad törvényei ellen vétkezel, e hűtlenséget keservesen megbánod..." Márai Sándor

"Tedd, amit úgy érzed tenned kell, arra menj, amerre a szíved terel. Hisz időd oly kevés, légy hát magad ura, míg élsz!" Axl Rose

/ www.rockpont.polomania.hu / @:rockpontinfo@gmail.com / www.facebook.com/RockPont

2015. november 17., kedd

Déja VU Méter - Takács László


"Ajánlom ezt a könyvet minden zeneszerető koncertlátogatónak, 
zenészeknek, technikusoknak és bárkinek, 
aki időt szán arra, hogy elolvassa. 
Szakmabelieknek kötelező irodalom, a szakmát most tanulók számára tankönyv, 
a hétköznapi olvasóközönségnek pedig egy lebilincselően izgalmas, 
sajátos stílusban megírt szórakoztató, egyben elgondolkodtató olvasmány. 
Szeretném, hogy aki ezt a kötetet elolvassa, 
ha ezután koncerten jár, kifele menet vessen egy hálás és elismerő pillantást a technikát kezelő szakemberekre is, 
mintegy köszönetképpen. 
Mert megérdemlik. 
Többre nem is számítanak."

Rozsonits Tamás rockzenei szakíró, a Moby Dick egykori dobosa


Mivel sajnos nem olvastam még, a szerző által küldött ismertetőre támaszkodva tájékoztatlak benneteket:

Rozsonits Tamás előszava a könyvből: 

" Találós kérdés: „Már nem közönség, még nem zenész. Ki az? A dobos!” – állítja ez a zenészkörökben népszerű vicc, de én ezt most kiterjesztem a technikusokra is. Humorban nem ismerünk tréfát, általában azokat szoktuk ugratni, akiket szeretünk. Ilyen közkedvelt személyiség e könyv szerzője is. Takács László, vagy ahogy a szakmában mindenki ismeri, Taki, a következő oldalakon olyan világba vezeti be az olvasót, ahova csak keveseknek van stage passa. Méghozzá a saját életén keresztül, ami azért kivételesen izgalmas, mert ő híres az őszinteségéről, szókimondásáról és mentes mindenféle pózolástól, smúzolástól, púderezéstől. Amit mond, arra oda kell figyelni. Mert az úgy van. Pont. 

 Hiánypótló kötetet tart a kezében az olvasó, hiszen a technikusok zárt világába csak nagyon kevés olvasmány enged bepillantást. A Déjá VU Méter azért emelkedik ki ezek közül, mert nem a jópofa sztorikra szorítkozik (bár van a könyvben ebből is bőven), hanem a hivatásáért rajongó, folyamatosan fejlődő és a kollégáival a legmesszebbmenőkig törődő szakember először hoz napvilágra és keres nyilvánosan megoldást olyan problémákra, amelyek globálisan érintik a szakterületét és az abban dolgozók közösségét. Taki könyve vonalból jön és nem használ effekteket, tisztán szól és baromi hangos. Helyén van a jobb és a bal. Az egykori vájártanuló szénalapú világa a hasadóanyagokon át jut el a Szilícium-völgybe. A könyvben számtalan berendezésről oszt meg a szerző olyan titkokat, amiket az Ő előadásában mi is megértünk."

2015 októberében jelent meg szerzői kiadásban a Déjá VU Méter című könyv, ami 212 oldalon keresztül foglalkozik a magyarországi hangtechnikai iparágban fellelhető legszaftosabb esetekkel. A szakmában forgó vagy éppen nem forgó pénzügyeket, a hangfelvételek körül kialakult állapotokat, a méltán népszerűtlen, de annál divatosabb hangerő-limitálást, a zenészek és technikusok közötti vitákat és egymásra találásokat boncolgató könyv végigvezeti az olvasót közel 20 év történésein, megmutatva a zenésztársadalom kulisszák mögötti bonyolult világát.

A könyv kapható itt:
Rock Diszkont


Friss hír, hogy Taki leadta a többszáz darabos utánrendelést, így akinek még nincs meg, ne aggódjon....