Napi Márai

"Ha az embereknek nem tetszik, hogy így, vagy úgy élsz ... ne bánjad. Nem az embereknek élsz. De ha magad törvényei ellen vétkezel, e hűtlenséget keservesen megbánod..." Márai Sándor

"Tedd, amit úgy érzed tenned kell, arra menj, amerre a szíved terel. Hisz időd oly kevés, légy hát magad ura, míg élsz!" Axl Rose

/ www.rockpont.polomania.hu / @:rockpontinfo@gmail.com / www.facebook.com/RockPont

2015. május 16., szombat

"... hogy közönség előtt megmérettessünk!" -bemutatkozik a debreceni YEP zenekar

"Nyugalmas az élet, s oly messze még a vég
míg az utolsó cigaretta csikkem elég.
Nem kell nekem semmi, ahhoz hogy boldog legyek
Jó kedvemben tovább énekelek."

(YEP: Irónia)

https://www.facebook.com/pages/YEP/857243807669022?sk=timeline




"Minden 2013 szeptember elején romlott el, amikor is Maktari Zoli megunva az otthon ülést, úgy gondolta nem adhatja fel, és a sokadik formációja után, újabb zenekart kellene alapítani. 
Gitárja volt, témái voltak, (nem is akármilyenek) ráadásul akkor még hosszú tincsek borították a fejbúbját, így hát minden adott volt egy világot megváltó banda létrehozására.
 





Először még csak hárman kavarták fel a próbaterem alatti lélekvesztő gyakorló alkoholistáinak nyugalmát. 

 


A ritmusszekció fő posztjára, a két lábon járó metronóm, 
a Chrysos Calva hajdani dobosa került aki Hárs Péter névre hallgat. 
Igen ő leginkább hallgat. Próbákon is... Ritka az ilyen.







 Ellentétben az úriemberrel aki a basszusgitárjával egyszer forradalmat fog robbantani. Vagy a stílusával... Ez még nincs eldöntve. A népszerű Retronome zenekar egyik alapítója, illetve Rudespit volt bőgőse. Az ember aki talptól skalpig Rock and Roll, illetve akinek a születésnapján már indokoltan, és kicsit esélytelenül cseng a mondat "Még egyszer ugyanennyit"... Érdemes rá odafigyelni, példát mutathatna minden fiatal zenésznek, ő nem más mint Tóth Lajos.
 


 

2014. január elejétől kezdve lett teljes, a formáció. Fehér Zoltán aki szinte mindent elvállalt már különböző formációkban. Nagy levegőt vett, beugrott a mély vízbe, és magára vállalta hogy a szócsöve legyen a zenekarnak. Az éneklés mellett a dalszövegek is az ő lelkén száradnak. Élete a zene. Nem tudná nélküle elképzelni és nem is fogja.
 




A zenekaron belüli generációs különbségekből fakadóan, más-más hatás ért mindenkit, de előnyünkre kovácsoltuk és merünk határtalanul mozogni. :)
Ők alkotják így négyen a YEP zenekart. Grandiózus dédelgetett álmaik nincsenek. Egyszerűen csak szeretik amit csinálnak.
A zenekar csak saját dalokkal operál  alternatív hard rock stílusban. Igény igaz mindig lenne a feldolgozásokra, de mindannyian úgy gondolják hogy a rock zenét leginkább akkor lehet őszintén játszani ha te írtad a dalt.



 
A keményebb, zordabb, akár bulizósabb témák mellett már-már populárisan csengő lágyabb dalok is szerepelnek a repertoárban.  



 
"Lehetőségeket keresünk más zenekarokkal közös koncert lehetőségekre.  ha esetleg van rá lehetőség akkor szervezhetnénk közös bulit, illetve ha van fellépésetek szívesen játszanánk előzenekarként, a lényeg, hogy közönség előtt megmérettessünk."

 Legutóbbi koncertjükről képes beszámoló itt:  2015. május 16.

 

A zenekarról több infót  facebook oldalukon tudsz meg (kapcsolatfelvétel ugyanitt):      YEP