Napi Márai

"Ha az embereknek nem tetszik, hogy így, vagy úgy élsz ... ne bánjad. Nem az embereknek élsz. De ha magad törvényei ellen vétkezel, e hűtlenséget keservesen megbánod..." Márai Sándor

"Tedd, amit úgy érzed tenned kell, arra menj, amerre a szíved terel. Hisz időd oly kevés, légy hát magad ura, míg élsz!" Axl Rose

/ www.rockpont.polomania.hu / @:rockpontinfo@gmail.com / www.facebook.com/RockPont

2014. április 25., péntek

Tűzvonal Zenekar / Székesfehérvár





 Borbás Gábor (alapító-gitár)  
Auszmann Bence (dobok),  
Varga Dávid (bass gitár),  
Mocsár László (gitár).





A Tűzvonal Zenekar 2005 február 26-án alakult székesfehérvári rock zenekarként. Borbás Gábor, a zenekar gitárosa alapította.
Az első koncertre 2005 május 7-én került sor Bodajkon.
A zenekar P.MOBIL tribute zenekarnak indult, mert csak P.mobil dalokat játszott. Kisebb számban akadtak más feldolgozások is a repertoárban más előadóktól.
Saját dalokat akkor kezdett írni a banda, amikor Menyhárt Mihály lett a basszusgitáros, aki hihetetlen jól bánik a szavakkal, és nagyon jó szövegeket ír.

Amikor elkészültek a dalok, 2008-ban megjelent első nagylemez „Lelkünkben a tűz” címmel szerzői kiadásban.
Ezen a lemezen egy feldolgozás is megtalálható, a P.BOX együttes legnagyobb slágere, a „Zöld, a bíbor és a fekete”, amit Kovács Tóni közreműködésével rögzítettünk.





Tűzvonal - 11 - Milyen úton menjek (2011) Bonus Track
Tűzvonal - 04 - Rohanj el (2008) 
Tűzvonal - 06 - Rockernek születtem (2008) 
Tűzvonal - 10 - A zöld, a bíbor és a fekete (2008) 







A zenekar a legnagyobb népszerűségre a Székesfehérváron a FEZEN KLUB-ban tett szert, ami Kovács Tóninak köszönhető. Ő segítette a csapatot abban, hogy felléphessenek a hazai szakma legnagyobbjai előtt több alkalommal, koncertet adhattak 2006 óta majdnem minden évben a székesfehérvári FEZEN FESZTIVÁLON és később hozzájárult az első lemez kivitelezésében is.
A 2011-es Fezen Fesztivál után az énekes, Sztupovszky Tamás egy másik zenekarral, a Cry Babyvel kezdett el dolgozni, így a Tűzvonal zenekar egy bő fél évre abbahagyta működését.
Majd 2012. február 20-án, egy hétfői napon Borbás Gábor újra összehozta a zenekart új zenészekkel.

 "Saját dalaink  mindenek felett a Rock életben tartásáról és a saját rocker hitvallásainkról szólnak.
Célunk mindig az volt és az is marad, hogy a Magyar Rock zenét erősítsük, erre utal a Tűzvonal név is. Jelentése teljesen egyértelmű, hiszen a Tűzvonalban harcolunk a Rockért!!!
Számtalan hatalmas koncertet tudhatunk magunk mögött melyeket híres, színvonalas és ismert Rock zenekarok elő zenekaraként élhettünk át!"


A 2014. február 28.napon megjelent P mobil cover : Az utolsó cigaretta munkálatai után a csapat koncertezik, és terveik szerint még az idén kiadják a második lemezüket.


Legközelebbi koncertjeik:
2014. Április 30. - 20:30-kor AGÁRDEN, full repertoár

2014. Május 1. - 8-as Műhely (Holtidő-Deep Inside)

 2014. Május 10. - 8-as Műhely Effekttel  

2014. Július 5. - Akela - tábor 

2014. Augusztus 01. Péntek, 17:00, Fezen Klub Csarnok, Fezen 2014 Fesztivál