Napi Márai

"Ha az embereknek nem tetszik, hogy így, vagy úgy élsz ... ne bánjad. Nem az embereknek élsz. De ha magad törvényei ellen vétkezel, e hűtlenséget keservesen megbánod..." Márai Sándor

"Tedd, amit úgy érzed tenned kell, arra menj, amerre a szíved terel. Hisz időd oly kevés, légy hát magad ura, míg élsz!" Axl Rose

/ www.rockpont.polomania.hu / @:rockpontinfo@gmail.com / www.facebook.com/RockPont

2013. április 19., péntek

Black Sabbath 13 / új album 2013




1995 óta nagy volt a csönd a Black Sabbath háza, azaz stúdiója táján....de készül ezerrel a tizenkilencedik album.
/ A "13 "aztán akaratlan apropója lett : május 15.-én egy nálunk is népszerű sorozatban új dal (  End Of The Beginning ) hagzik fel a készülő albumról:
 "Amikor értesültünk róla, hogy a Black Sabbath szívesen mutatna be egy új dalt a CSI-ban, méghozzá az új albumról, ami 35 éve az első Ozzyval, mi is nagyon izgatottak lettünk - mondja a sorozat producere, Don McGill. - És mivel az új lemezük címe 13, ez pedig a 13. évadunk záró epizódja, ennél tökéletesebb párosítás nem is lehetséges."
Nálunk még csak a 12. évad megy, ősszel kezdődik a Viasat3-on az új évad. )




Ennél számunkra lényegesebb hírek ma, hogy bemutattak nyolc dalt az albumról és itt a első kislemez dal is....
Na de menjünk csak szépen sorban....






 Rick Rubin gyakorlatilag franicaágyban fetrengve dirigálja végig a lemezfelvételt...
Az új albummal kapcsolatban az volt a producer koncepciója, hogy a banda
térjen vissza az alapokhoz / és nem csak a régi énekes személyében...
Ezzel aztán a tagoknak az volt a problémája, hogy el kellett felejteniük mindent amit az elmúlt cirka 35 évben tanultak.



A Black Sabbath újjáalakulásában nem vett részt az eredeti dobos Bill Ward, így az új nótákat a Rage Against The Machine-ből ismert Brad Wilk dobolta.
Az április végén már Ausztráliában turnézó csapattal várhatóan az Ozzy csapatából ismert Tommy Clufetos dobos játszik majd.


Rubin  így fogalmazott a közös munka kapcsán:

"Életemben nem hallottam még hangosabb hangszereket - mondta Brad Wilk az Ozzyéknál lezajlott jammelésről. - Pedig játszottam már néhány elég hangos bandában."
„A próbák és a felvételek is remekül haladtak, nagyon jól éreztük magunkat a munkálatok alatt. Teljes mértékben elégedettek vagyunk az új albummal, de azért a stúdiózás után jól jön, hogy koncerteket kell adni. El kell ismernem, hogy ez a lemez nem olyan lett, mint vártam, ugyanis soha nem gondoltam volna, hogy ennyire jól sikerülhet. Pedig így történt. Szerintem ez az album odatehető az első három anyagunk, a Black Sabbath, a Paranoid és a Master Of Reality mellé. Úgy gondolom, a közönség is szeretni fogja majd. Azt akarjuk, hogy úgy szóljon, mint ahogyan a korai időkben játszottunk: visszatértünk az alapokhoz, és a nagy részét majdnem úgy vettük fel, mintha élőben nyomnánk. Nem szerettünk volna átmenni a szokásos procedúrán a dobok, a gitárok és az ének külön felvételeivel, így együtt játszottunk. Több dalt megírtunk erre a lemezre, mint korábban bármelyikre, összesen tizenhatot. A 13-re csak tizenegy kerül fel ezek közül, de valamilyen formában mindegyiket megjelenik majd különböző deluxe kiadásokon. Ozzy és én igazából sosem utáltuk egymást, mint ahogy azt a rossz nyelvek terjesztették. Ha voltak is vitáink, azok csakis üzleti jellegűek voltak. Ha problémáink is támadtak, akkor is beszélő viszonyban maradtunk, sosem álltunk harcban. Ozzy volt az, aki ragaszkodott ahhoz, hogy orvoshoz menjek, mert aggódott értem. Miután diagnosztizálták a limfómámat, szintén mindenben támogatott, akárcsak a többiek a zenekarból. Még most is egyből azt kérdezik, ha találkozunk a stúdióban, hogy jól vagyok-e, késznek érzem-e magam a zenélésre”....nyilatkozta Tony Iommi.


Geezer Butler :"Ez az első alkalom, hogy józanul vettünk fel egy lemezt, egyikünk sem piált vagy drogozott, semmi ilyesmi nem volt, ebből a szempontból tehát ez egy professzionálisabb dolog volt. És minden nap tartottuk is magunkat a tervekhez. Egykor kezdtük a melót és hatkor fejeztük be, hogy minden friss legyen. Napi öt óra - ennyi volt. Némiképp olyan érzete van az anyagnak, mint az első három albumnak - vissza az alap nyersességhez. A szövegek pedig nagyon... Leginkább az életről szólnak... Az életről, a halálról, a végzetről és minden másról. Minden lemezzel kapsz egy adag Prozacot (elterjedt hangulatjavító gyógyszer)."


 Ozzy Osbourne utolsó stúdióalbuma1978 Never Say Die-a volt a csapattal. A most elkészült albummal kapcsolatban, melyet "sátánista bluesként" jellemez, nagyon elégedetten nyilatkozik:
"Annyira jól sikerült az új lemez, hogy nem is tudom, hova legyek tőle! 16 dalt írtunk... És amikor betettem a lejátszóba, arra számítva, hogy lesznek aggályaim, egy hatalmas vigyor terült el az arcomon, a hátamon pedig felállt a szőr is... A legvadabb álmaimat is felülmúlja az anyag!"


Los Angelesben egy szigorúan vett szakmai közönség előtt nyolc dalt már bemutattak... Angolul tudók itt olvashatnak beszámolót róla...

Ma már tudható, hogy az albumra a következő címmel kerülnek dalok:
( 8 a szimpla kiadásán, és 3 bónusz dal a delux kiadásban )
a kiemelteket már bemutatták .... lejjebb hallhatod : ( frissítve: 04.30. )
 
01. End of the Beginning (8:07)
02. God Is Dead? (8:52)
03. Loner (5:00)
04. Zeitgeist (4:37)
05. Age of Reason (7:00)
06. Live Forever (4:46)
07. Damaged Soul (7:51)
08. Dear Father (7:20)

09. Methademic (5:57)   (delux)
10. Peace of Mind (3:40) (delux )
11. Pariah (5:34)  ( delux )

Közreműködő zenészek: Tony Iommi – gitár
Ozzy Osbourne – ének
Geezer Butler – basszusgitár
közreműködött: Brad Wilk (Rage Against The Machine) – dob
producer: Rick Rubin


A turnéni közreműködik: Ozzy Osbourne dobosa, Tommy Clufetosz



11 országot és 15 állomást érint a Black Sabbath téli turnéja. Elkerül bennünket ....
Földrajzilag legközelebb Prágában fognak fellépni....december 07. napon...


Az első kislemez dal