Napi Márai

"Ha az embereknek nem tetszik, hogy így, vagy úgy élsz ... ne bánjad. Nem az embereknek élsz. De ha magad törvényei ellen vétkezel, e hűtlenséget keservesen megbánod..." Márai Sándor

"Tedd, amit úgy érzed tenned kell, arra menj, amerre a szíved terel. Hisz időd oly kevés, légy hát magad ura, míg élsz!" Axl Rose

/ www.rockpont.polomania.hu / @:rockpontinfo@gmail.com / www.facebook.com/RockPont

2012. október 16., kedd

Világvége márpedig nem lesz ...


 

Omen-Világvége Talponálló (Official 2012)

Visszaszámláló     Itt megnéztem, mennyi idő van még hátra a világvégéig...
A világvége még : 65 nap 16 óra 10 perc 04 másodperc
 Kicsivel lejjebb  az oldalon találok ilyen címkét : "világvége 2040". Az még egy kicsit odébb van, nem?
Kicsit visszaemlékezve hosszú vándorutamra felrémlik már néhány megélt - túlélt világvége...

 Számítások egy guatemalai őserdő mélyén rejtőző rom falánFotó: William Saturno and David Stuart/National Geographic/Handout

. A lelet a kutatók szerint nem is igazi naptár, sokkal inkább egy olyan falszakasz, ahol naptárakkal kapcsolatos számításokat végeztek el. "Az egész olyan, mint egy részlet a Big Bang Theory (Agymenők) című sorozatból, egy megfejtésre váró matematikai probléma a háttérben látható táblán", jellemezte a falfelületet Stuart.
..........Megmutatja, hogy milyen körülmények között éltek és dolgoztak a maja tudósok, és azt is megfigyelhetjük, milyen számításokat végeztek azelőtt, hogy az eredményeket naptár formájában a 11-12. századból származó, drezdai kódexhez hasonló kódexben, papírra vetették volna.

A naptárra még 2010-ben bukkant rá az ősi maja város, Xultún feltérképezésén dolgozó William Saturno, a Bostoni Egyetem munkatársa. Első pillantásra a lelet nem ígért sokat, ám a helyszín alaposabb átvizsgálásakor először a királyt, az írnokot, és egy titokzatos tisztségviselőt, az "obszidián testvért" ábrázoló, kivételesen jó állapotban lévő falfestményt fedezték fel, a szemben lévő falon pedig hieroglifa-szerű jelekre lettek figyelmesek a kutatók.

"

Az apokaliptikus víziók, amelyek egy évezreden keresztül a nyugati, keresztény hitvilágot uralták, semmiképp sem sajátjai a maják gondolkodásmódjának.

maja próféciák nem a világvégre, hanem általában sokkal "hétköznapibb" dolgokra vonatkoztak - hangsúlyozták annak a nemzetközi tanácskozásnak a résztvevői, akik a dél-mexikói Mérida városban gyűltek össze. A régészek, antropológusok és más szakemberek az ősi kalendáriumot elemezték: számítások szerint a maják Kr.e. 3114-re "datálták" a kezdetét a világnak, amely 13 baktunon (394 éves perióduson), azaz 5125 éven át tart. A naptár egyes vélemények szerint 2012. december 21-én "jár le".
Forrás: MTI


2012. december 22-én a maja naptár szerint „egyszerűen” 13.0.0.0.1-t írunk majd. Időközben találtak már olyan maja naptári számításokat is, ami jóval tovább számolja az éveket, mint 2012.


Pedig.... valami történhetne ebben a kib@szott világban.....................................................

Valami nagy-nagy tüzet kéne rakni,
Hogy melegednének az emberek.
Ráhányni mindent, ami antik, ócska,
Csorbát, töröttet s ami új, meg ép,
Gyermekjátékot, - ó, boldog fogócska! -
S rászórni szórva mindent, ami szép.
Dalolna forró láng az égig róla
S kezén fogná mindenki földiét.
Valami nagy-nagy tüzet kéne rakni,
Hisz zúzmarás a város, a berek...
Fagyos kamrák kilincsét fölszaggatni
És rakni, adjon sok-sok meleget.
Azt a tüzet, ó jaj, meg kéne rakni,
Hogy fölengednének az emberek!
József Attila : Tél

Szerintem hallgassunk zenét....  legyen egy örök téma a jóslások témaköréből :